Viileä vihreä tee valmistetaan kuten jäätee uuttamalla se kylmään veteen. Viileäksi sen tekee myös tarjoilu purkista, jolloin jokainen saa omanlaisensa yhdistelmän teetä ja mausteita.
Kesän marjoista ja yrteistä saa teehen erilaisia makuyhdistemiä.
Varoituksen sanana mustaherukka, joka antoi teelle hieman flunssalääkettä muistuttavan maun. Vielä paremman flunssalääkkeen saa lisäämällä inkiväärinpalan purkkiin.
Ainekset
vihreää teetä teepusseissa
vettä
yrttejä (sitruunamelissa, minttu, timjami)
1 tl hunajaa lasipurkkia kohti (liukenee parhaiten kuumaan veteen)
sitruunaa lohkoina
marjoja
- Laita yksi teepussi lasipurkkiin ja täytä kylmällä vedellä.
- Lisää yrttejä maun mukaan ja sulje kannella. Laita purkit yön yli jääkaappiin maustumaan.
- Ota teepussit pois purkeista ja lisää kuumaan veteen liuotettu hunaja. Lisää jokaiseen purkkiin 1-2 sitruunalohkoa ja haluamasi marjoja.
Vastaa