• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit

4.2.2019 By admin Leave a Comment

Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellisävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.

Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellinsävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.

Tällä simppelillä ohjeella onnistuu aina. Myös pursottaminen tanakalla marengilla sujui helposti aloittelijalta.

Ruusukkeet voi pursottaa tikkaritikkujen ja paperipillien päälle. Kiinnitä tikku pursottamalla nokare marenkia leivinpaperiin ja paina tikku siihen kiinni ennen koristeen pursottamista.

Tikkarimarengit voi syödä sinällään, mutta niistä saa myös todella hienoja kakunkoristeita.

Ainekset

100 g valkuaisia
200 g erikoishienoa sokeria
geelivärejä värjäämiseen
nonparelleja koristeluun

  • Lämmitä uuni 100ºC lämpötilaan.
  • Pyyhi aluksi kulho puhtaaksi rasvasta sitruunamehuun kastetulla talouspaperilla.
  • Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita niitä vesihauteessa kunnes sokerikiteet ovat liuenneet eivätkä tunnu enää sormenpäillä tunnusteltaessa. Vatkaa seosta yleiskoneessa niin kauan että marenki on tanakkaa ja muodostaa kestäviä huippuja kun nostat vispilän ylös.
  • Jaa marenki pienempiin eriin värjäämistä varten. Pursota marengit haluamallasi tavalla ja kuivata niitä noin tunti uunissa ja sen jälkeen jäähtyvässä uunissa luukku raollaan noin tunti.

Helpon monivärisen pursotuksen saa aikaan laittamalla samaan pursotinpussiin 2-3 eri väriä eri puolille pussia.

Kirkkaita sateenkaaren värejä saa aikaan pensselöimällä geelivärejä suoraan pursotinpussin sisäpinnalle.

Ison pursotinpussin sisälle voi laittaa pienempiä pursotinpusseja eri värejä varten. Pienten pursotinpussien kärki leikataan saksilla auki ja vain isossa pussissa on tylla.

Kiinnitä leivinpaperi uunipeltiin marengilla tai laita joka nurkkaan magneetti pitämään leivinpaperi paikallaan pursottamisen ajan.

Filed Under: leivonta, suosikit Tagged With: leivonta, marenki, ystävänpäivä

Previous Post: « Suolaiset madeleinet yrttien, parmesaanin ja oliivien kanssa
Next Post: Tuplasuklaakakku suklaakuorrutuksella »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Triple chocolate chip cookies on kaksin eikun kolmin verroin parempaa.

Kolmen suklaan keksit eli triple chocolate chip cookies

Mehevät taatelit tuovat jouluista makua tähän kakkuun. Helppo ja nopea joulun kestosuosikki syntyy käden käänteessä.

Joulun paras taatelikakku

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in