Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellinsävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.
Tällä simppelillä ohjeella onnistuu aina. Myös pursottaminen tanakalla marengilla sujui helposti aloittelijalta.
Ruusukkeet voi pursottaa tikkaritikkujen ja paperipillien päälle. Kiinnitä tikku pursottamalla nokare marenkia leivinpaperiin ja paina tikku siihen kiinni ennen koristeen pursottamista.
Tikkarimarengit voi syödä sinällään, mutta niistä saa myös todella hienoja kakunkoristeita.
Ainekset
100 g valkuaisia
200 g erikoishienoa sokeria
geelivärejä värjäämiseen
nonparelleja koristeluun
- Lämmitä uuni 100ºC lämpötilaan.
- Pyyhi aluksi kulho puhtaaksi rasvasta sitruunamehuun kastetulla talouspaperilla.
- Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita niitä vesihauteessa kunnes sokerikiteet ovat liuenneet eivätkä tunnu enää sormenpäillä tunnusteltaessa. Vatkaa seosta yleiskoneessa niin kauan että marenki on tanakkaa ja muodostaa kestäviä huippuja kun nostat vispilän ylös.
- Jaa marenki pienempiin eriin värjäämistä varten. Pursota marengit haluamallasi tavalla ja kuivata niitä noin tunti uunissa ja sen jälkeen jäähtyvässä uunissa luukku raollaan noin tunti.
Helpon monivärisen pursotuksen saa aikaan laittamalla samaan pursotinpussiin 2-3 eri väriä eri puolille pussia.
Kirkkaita sateenkaaren värejä saa aikaan pensselöimällä geelivärejä suoraan pursotinpussin sisäpinnalle.
Ison pursotinpussin sisälle voi laittaa pienempiä pursotinpusseja eri värejä varten. Pienten pursotinpussien kärki leikataan saksilla auki ja vain isossa pussissa on tylla.
Kiinnitä leivinpaperi uunipeltiin marengilla tai laita joka nurkkaan magneetti pitämään leivinpaperi paikallaan pursottamisen ajan.
Vastaa