Loppukesän raparperit antavat kauniin punertavan värin simaan. Siman väri tulee punaisista kuorimattomista varsista. Siman kuplat piristävät raparperijuomaa ja tarjottaessa lasiin voi lisätä kesäisiä mausteita.
Raparperia voi myös pakastaa talven varalle. Silloin se on hyvä viipaloida ja lisätä pakasterasioiden pinnalle vähän sokeria.
Raparperi taipuu lisäkkeeksi sekä makeisiin että suolaisiin resepteihin. Ruokaa laittaessa kannattaa muistaa, että raparperin oksaalihappo saattaa pahentaa kihdistä ja nivelvaivoista kärsivien oireita.
Raparperisima
5 l vettä
1/2 kg punakuorista raparperia viipaloituna
400 g sokeria
1/4 tl hiivaa
(sitruunankuorta)
- Mittaa vesi, viipaloitu raparperi ja sokeri kattilaan. Keitä 15 minuuttia. Lisää halutessasi sitruunankuorta antamaan makua.
- Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva sekoitettuna tilkkaan huoneenlämpöistä nestettä.
- Anna tekeytyä 1-2 vuorokautta peitetyssä astiassa huoneenlämmössä.
- Pullota ja laita jääkaappiin 5-7 päiväksi.
Vastaa