Ukrainalainen pääsiäisleipä koristellaan perinteisesti sokerikuorrutteella tai taikinasta tehdyllä palmikolla.
Pääsiäisleipä eli paska kuuluu eurooppalaisten pääsiäisleipien perinteeseen.
Solidaarisuuden hengessä hyvää pääsiäistä!
Ainekset
500-600 g vehnäjauhoa
50 g hiivaa
75 g sokeria
2 dl täysmaitoa
2 munaa
50 g voita, huoneenlämpöisenä
½ tl suolaa
Lisäksi
½ tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
sahramia
Sokerikuorrutus
400 g tomusokeria
2-3 rkl sitruunamehua
Lämmitä maito haaleaksi. Murenna joukkoon hiiva ja suunnilleen puolet (300 g) jauhoista. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
Sekoita munat ja sokeri sekä rusinat ja mausteet. Sekoita hiivataikinaan. Lisää voi ja loput jauhot, ja vaivaa hieman. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
Voitele korkea vuoka (16-20 cm) hyvin. Kaada taikina vuokaan. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.
Lämmitä uuni 175℃ lämpötilaan. Voitele pääsiäisleipä munalla. Paistetaan suunnilleen 50-60 minuuttia kullanruskeaksi. Anna jäähtyä ja koristele
sokerikuorrutuksella. Vatkaa tomusokeri ja mehu sakeaksi sekoitukseksi, ja kaada pääsiäisleivän päälle.
Vastaa