Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.
Tumman suklaan ja kaakaojauheen voimakas maku pyöristyvät kakussa pehmeiksi. Ganache säilyttää kakun mehevänä ja tekee kakusta näyttävän. Lisää mehevyyttä kakku saa ranskankermasta.
Kakkuvuoka on 2,4 litran kahvikakkuvuoka. Jos vuokasi on tätä pienempi, tee osasta taikinaa kuppikakkuja. Kakkendaalikeittiö käytti Nordicwaren Heritage-vuokaa. Vuoka on aika draamakuningatar, johon tummasävyiset kakut sopivat hyvin.
Ohje on bongattu brittiläisen Delicious Magazinen sivuilta.
Ainekset
200 g voita, huoneenlämpöisenä & pieni määrä sulatettuna vuoan voiteluun
300 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), rouheaksi hienonnettuna
1 tl vaniljauutetta
150 ml ranskankermaa
55 g kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
400 g taloussokeria
3 munaa, huoneenlämpöisinä
80 ml kiehuvaa vettä
- Laita lämpenemään uuni 170°C tai kiertoilmalla 150°C lämpötilaan. Voitele vuoka huolellisesti.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola kulhossa.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita siihen kaakaojauhe, vaniljauute, ranskankerma ja 80 ml kiehuvaa vettä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin. Kaada suklaaseos sekaan ja sekoita varovasti. Kääntele sitten sekaan kuivat aineet.
- Annostele ja painele taikina vuokaan niin että se täyttää joka kolon.
- Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes tikku on kuiva. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa vasta sitten jäähdytysritilälle.
Ganache
150 ml kermaa
70 g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), rouheaksi hienonnettuna
Lämmitä kerma paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää suklaa ja anna sulaa noin minuutin ajan. Sekoita kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hieman, jos haluat paksummat kuorrutuksen. Kaada kakun päälle ja anna jäähtyä.
Vastaa