• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Tuplasuklaakakku suklaakuorrutuksella

8.2.2019 By admin Leave a Comment

Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.

Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.

Tumman suklaan ja kaakaojauheen voimakas maku pyöristyvät kakussa pehmeiksi. Ganache säilyttää kakun mehevänä ja tekee kakusta näyttävän. Lisää mehevyyttä kakku saa ranskankermasta.

Kakkuvuoka on 2,4 litran kahvikakkuvuoka. Jos vuokasi on tätä pienempi, tee osasta taikinaa kuppikakkuja. Kakkendaalikeittiö käytti Nordicwaren Heritage-vuokaa. Vuoka on aika draamakuningatar, johon tummasävyiset kakut sopivat hyvin.

Ohje on bongattu brittiläisen Delicious Magazinen sivuilta.

Ainekset

200 g voita, huoneenlämpöisenä & pieni määrä sulatettuna vuoan voiteluun 
300 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), rouheaksi hienonnettuna
1 tl vaniljauutetta
150 ml ranskankermaa
55 g kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
400 g taloussokeria
3 munaa, huoneenlämpöisinä
80 ml kiehuvaa vettä

  • Laita lämpenemään uuni 170°C tai kiertoilmalla 150°C lämpötilaan. Voitele vuoka huolellisesti.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola kulhossa.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita siihen kaakaojauhe, vaniljauute, ranskankerma ja 80 ml kiehuvaa vettä.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin. Kaada suklaaseos sekaan ja sekoita varovasti. Kääntele sitten sekaan kuivat aineet.
  • Annostele ja painele taikina vuokaan niin että se täyttää joka kolon.
  • Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes tikku on kuiva. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa vasta sitten jäähdytysritilälle.

Ganache

150 ml kermaa
70 g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), rouheaksi hienonnettuna

Lämmitä kerma paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää suklaa ja anna sulaa noin minuutin ajan. Sekoita kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hieman, jos haluat paksummat kuorrutuksen. Kaada kakun päälle ja anna jäähtyä.

Filed Under: jälkiruoat, juhlat, leivonta, suosikit Tagged With: ganache, kahvikakut, suklaa

Previous Post: « Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit
Next Post: Piiras joka kesytti veriappelsiinin »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Estonian kringel

Viron pullarinkeli suomeksi

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in