• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Tuplasuklaakakku suklaakuorrutuksella

8.2.2019 By admin Leave a Comment

Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.

Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.

Tumman suklaan ja kaakaojauheen voimakas maku pyöristyvät kakussa pehmeiksi. Ganache säilyttää kakun mehevänä ja tekee kakusta näyttävän. Lisää mehevyyttä kakku saa ranskankermasta.

Kakkuvuoka on 2,4 litran kahvikakkuvuoka. Jos vuokasi on tätä pienempi, tee osasta taikinaa kuppikakkuja. Kakkendaalikeittiö käytti Nordicwaren Heritage-vuokaa. Vuoka on aika draamakuningatar, johon tummasävyiset kakut sopivat hyvin.

Ohje on bongattu brittiläisen Delicious Magazinen sivuilta.

Ainekset

200 g voita, huoneenlämpöisenä & pieni määrä sulatettuna vuoan voiteluun 
300 g vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), rouheaksi hienonnettuna
1 tl vaniljauutetta
150 ml ranskankermaa
55 g kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
400 g taloussokeria
3 munaa, huoneenlämpöisinä
80 ml kiehuvaa vettä

  • Laita lämpenemään uuni 170°C tai kiertoilmalla 150°C lämpötilaan. Voitele vuoka huolellisesti.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola kulhossa.
  • Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita siihen kaakaojauhe, vaniljauute, ranskankerma ja 80 ml kiehuvaa vettä.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin. Kaada suklaaseos sekaan ja sekoita varovasti. Kääntele sitten sekaan kuivat aineet.
  • Annostele ja painele taikina vuokaan niin että se täyttää joka kolon.
  • Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes tikku on kuiva. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa vasta sitten jäähdytysritilälle.

Ganache

150 ml kermaa
70 g tummaa suklaata (70% kaakaopitoisuus), rouheaksi hienonnettuna

Lämmitä kerma paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää suklaa ja anna sulaa noin minuutin ajan. Sekoita kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hieman, jos haluat paksummat kuorrutuksen. Kaada kakun päälle ja anna jäähtyä.

Filed Under: jälkiruoat, juhlat, leivonta, suosikit Tagged With: ganache, kahvikakut, suklaa

Previous Post: « Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit
Next Post: Piiras joka kesytti veriappelsiinin »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Painajainen ennen joulua -elokuvan tyyliset suklaatäytteiset pikkuleivät pelottavat onneksi vain vähän. Perheen pienempien pelottelu ei ole suotavaa edes leivonnassa.

Söpösti pelottavat Halloween-pikkuleivät

Flunssan jälkitautia potiessa maitotuotteiden käyttö saattaa ehkä hieman arveluttaa. Korkeaan lattemukiin menee montaa desiä maitoa. Miten hengailla urbaanisti tässä tilanteessa?

Nuhanenän vegaaninen pakurilatte

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Gáhkku päivään - perinteinen saamelainen leipä
.
.
.
.
#saamelaistenkansallispäivä #saemiejåålmegebiejjie #sámeálmmukbiejvve #sámiálbmotbeaivi #säämiaalmugpeivi #saamimeersažpeivv #saminationalday #flatlay #flatbread #foodphotography
Inarin Kultahovin Aanaar-ravintolan mustikka-pettu Inarin Kultahovin Aanaar-ravintolan mustikka-pettufrangipane maistuu takuuvarmasti metsältä.
.
.
.
.
#frangipane #barkbread #bilberry #almond #vanillasugar #wild #nordic #pinetree #superfood #nature #organic #foodphotography #flatlay #Kultahovi #Aanaar
Marjastajan mustikkapiirakka syntyy tuoreista marj Marjastajan mustikkapiirakka syntyy tuoreista marjoista

#wild #billberry #pie #fresh #forest #soothing #nature #autumn #tastes #foodphotography #flatlay #dessert #baking
Tee se itse -vaniljasokerissa on ihana tuoksu #di Tee se itse -vaniljasokerissa on ihana tuoksu

#diy #vanilla #sugar #infused #foodphotography #foodie #vanillabean #dessert #doityourself #household #householditems
Eilen kuvattua: Kultahovin hillasorbet sesongin ma Eilen kuvattua: Kultahovin hillasorbet sesongin maustein

#Aanaar #Inari #cloudberry #sorbet #dessert #lappishcuisine #foodphotography
Toffeenmakuiset suklaahippucookiesit⁣ ⁣⁣ ⁣ Toffeenmakuiset suklaahippucookiesit⁣
⁣⁣
⁣#cookies #salty #caramel #chocolatechipcookies
Tuoksuetikka puhdistaa vihreästi⁣ ⁣⁣ ⁣#vi Tuoksuetikka puhdistaa vihreästi⁣
⁣⁣
⁣#vinegar #cleaning #lemon #infuse #eco #green
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Kotoiluun - amerikkalaiset pehmeät suklaahippucookiet

Made with in Inari Copyright © 2021 · Genesis Framework · WordPress · Log in