Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja juuri sadonkorjuun aikaan Etelä-Euroopassa.
Viikunat ovat saapuneet jo peräkylienkin marketteihin. Miedon makuisina se sopivat yhteen voimakkaan sinihomejuuston ja pitkään kypsyneen balsamicon kanssa.
Hivenen karamellisoitunut punasipuli paahdetaan viikunoiden kanssa uunissa. Päälle pirskotellaan balsamicoa ja oliiviöljyä.
Tarjoa viikunasalaatti rapsakuutta tuovien saksanpähkinöiden, krutonkien tai granaattiomenan siemenien kanssa.
Ainekset
2 kpl punasipulia
4-6 kpl viikunaa
2 rkl balsamicoa
5 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
100 g Aura-juustoa
erilaisia salaatteja
krutonkeja tai
saksanpähkinöitä tai
granaattiomenan siemeniä
suolaa
sokeria
- Paahda balsamicolla, oliiviöljyllä, suolalla ja sokerilla maustettuja viipaloituja punasipuleita uunipellillä 10 minuuttia 180 asteessa.
- Lisää pellille viipaloidut viikunat ja mausta myös ne balsamicolla, oliiviöljyllä, suolalla ja sokerilla. Paahda molempia toiset 10 minuuttia.
- Tee kastike viikunoista irronneesta mehusta, sitruunamehusta ja 2 ruokalusikallisesta oliiviöljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Kokoa salaatti Aurasta, viikunoista ja punasipulista sekä muista haluamistasi aineksista. Lisää kastike salaatin päälle.
Vastaa