• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

3.12.2019 By admin Leave a Comment

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Karjalassa sulhaspiirakoita on tarjottu yllästysvieraille. Täyte on voinut olla ohrasuurimoita tai riisipuuroa.

Umpipiirakat tehdään muuten kuin karjalanpiirakat. Pyöreä kuori täytetään toiselta puolelta ja reuna suljetaan teevadilla leikaten. Kauniin reunan saa myös taikinapyörällä leikaten ja painelemalla haarukalla koko reunan mitalla kiinni.

Kirkastettu voi ei savua paistettaessa. Paistamiseen suositellaan valurautapannua, joka antaa kauniin värin piirakoille.

Sulhaspiirakka on mahtava retkieväs. Ne ovat terveellisempiä kuin pasteijat ja sopivat hyvin lapsiperheiden eväsreissuille.

Täyte

8 dl vettä
4 dl puuroriisiä tai ohrasuurimoita
2 tl suolaa
voita

Kuoritaikina

2 dl vettä
3½ dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Paistamiseen kirkastettua voita

  1. Keitä riisi tai suurimot. Lisää lopuksi suola ja nokare voita. Anna jäähtyä tai odottaa seuraavaan päivään.
  2. Sekoita kuoritaikinan kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli puolet taikinasta hyvin jauhotetulla alustalla puolen sentin paksuiseksi. Ota lasilla tai pyöreällä muotilla taikinasta pyöreita kakkaroita.
  4. Kauli niistä piirakankuoria pulakan (tai kaulimen) avulla. Säilytä sekä kakkarat että piirakkakuoret kuvun alla hyvin jauhotettuina kuivumisen estämiseksi.
  5. Laita piirakkakuoren puolikkalle ruokalusikallinen täytettä tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen puoli kuoresta kanneksi päälle. Leikkaa reuna tasaiseksi teevadin avulla.
  6. Paista 3-4 minuuttia per puoli hyvässä lämmössä muutama piirakka kerrallaan kunnes kuori saa hieman väriä.

Filed Under: aamiainen, leivonta, suosikit, vegetaarinen

Previous Post: « Isänpäivän marjakakussa maistuu kesä
Next Post: Mary Berryn aurinkoiset sitruunakuppikakut »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellisävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.

Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit

Ylikypsistä banaaneista tulee usein tehtyä smoothie. Pakastetuista banaaninviipaleista saa marjojen kanssa soseutettuna hyvän sorbetin. Mutta mitä muuta ylikypsistä banaaneista voisi tehdä?

Mitä ylikypsistä banaaneista? -banaanileipä

Viileä vihreä tee virkistää lämpiminä päivinä.

Viileä vihreä tee

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Gáhkku päivään - perinteinen saamelainen leipä
.
.
.
.
#saamelaistenkansallispäivä #saemiejåålmegebiejjie #sámeálmmukbiejvve #sámiálbmotbeaivi #säämiaalmugpeivi #saamimeersažpeivv #saminationalday #flatlay #flatbread #foodphotography
Inarin Kultahovin Aanaar-ravintolan mustikka-pettu Inarin Kultahovin Aanaar-ravintolan mustikka-pettufrangipane maistuu takuuvarmasti metsältä.
.
.
.
.
#frangipane #barkbread #bilberry #almond #vanillasugar #wild #nordic #pinetree #superfood #nature #organic #foodphotography #flatlay #Kultahovi #Aanaar
Marjastajan mustikkapiirakka syntyy tuoreista marj Marjastajan mustikkapiirakka syntyy tuoreista marjoista

#wild #billberry #pie #fresh #forest #soothing #nature #autumn #tastes #foodphotography #flatlay #dessert #baking
Tee se itse -vaniljasokerissa on ihana tuoksu #di Tee se itse -vaniljasokerissa on ihana tuoksu

#diy #vanilla #sugar #infused #foodphotography #foodie #vanillabean #dessert #doityourself #household #householditems
Eilen kuvattua: Kultahovin hillasorbet sesongin ma Eilen kuvattua: Kultahovin hillasorbet sesongin maustein

#Aanaar #Inari #cloudberry #sorbet #dessert #lappishcuisine #foodphotography
Toffeenmakuiset suklaahippucookiesit⁣ ⁣⁣ ⁣ Toffeenmakuiset suklaahippucookiesit⁣
⁣⁣
⁣#cookies #salty #caramel #chocolatechipcookies
Tuoksuetikka puhdistaa vihreästi⁣ ⁣⁣ ⁣#vi Tuoksuetikka puhdistaa vihreästi⁣
⁣⁣
⁣#vinegar #cleaning #lemon #infuse #eco #green
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Kotoiluun - amerikkalaiset pehmeät suklaahippucookiet

Made with in Inari Copyright © 2021 · Genesis Framework · WordPress · Log in