• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

3.12.2019 By admin Leave a Comment

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Karjalassa sulhaspiirakoita on tarjottu yllästysvieraille. Täyte on voinut olla ohrasuurimoita tai riisipuuroa.

Umpipiirakat tehdään muuten kuin karjalanpiirakat. Pyöreä kuori täytetään toiselta puolelta ja reuna suljetaan teevadilla leikaten. Kauniin reunan saa myös taikinapyörällä leikaten ja painelemalla haarukalla koko reunan mitalla kiinni.

Kirkastettu voi ei savua paistettaessa. Paistamiseen suositellaan valurautapannua, joka antaa kauniin värin piirakoille.

Sulhaspiirakka on mahtava retkieväs. Ne ovat terveellisempiä kuin pasteijat ja sopivat hyvin lapsiperheiden eväsreissuille.

Täyte

8 dl vettä
4 dl puuroriisiä tai ohrasuurimoita
2 tl suolaa
voita

Kuoritaikina

2 dl vettä
3½ dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Paistamiseen kirkastettua voita

  1. Keitä riisi tai suurimot. Lisää lopuksi suola ja nokare voita. Anna jäähtyä tai odottaa seuraavaan päivään.
  2. Sekoita kuoritaikinan kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli puolet taikinasta hyvin jauhotetulla alustalla puolen sentin paksuiseksi. Ota lasilla tai pyöreällä muotilla taikinasta pyöreita kakkaroita.
  4. Kauli niistä piirakankuoria pulakan (tai kaulimen) avulla. Säilytä sekä kakkarat että piirakkakuoret kuvun alla hyvin jauhotettuina kuivumisen estämiseksi.
  5. Laita piirakkakuoren puolikkalle ruokalusikallinen täytettä tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen puoli kuoresta kanneksi päälle. Leikkaa reuna tasaiseksi teevadin avulla.
  6. Paista 3-4 minuuttia per puoli hyvässä lämmössä muutama piirakka kerrallaan kunnes kuori saa hieman väriä.

Filed Under: aamiainen, leivonta, suosikit, vegetaarinen

Previous Post: « Isänpäivän marjakakussa maistuu kesä
Next Post: Mary Berryn aurinkoiset sitruunakuppikakut »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Ylikypsistä banaaneista tulee usein tehtyä smoothie. Pakastetuista banaaninviipaleista saa marjojen kanssa soseutettuna hyvän sorbetin. Mutta mitä muuta ylikypsistä banaaneista voisi tehdä?

Mitä ylikypsistä banaaneista? -banaanileipä

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulilta. Karhunlaukan maku katoaa kuivattuna, joten se kannattaa pakastaa tai säilöä öljyyn. Karhunlaukan mieto maku säilyy raikkaassa karhunlaukkapestossa.

Karhunlaukka maistuu keväisen raikkaassa pestossa

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in