• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Pasha – pääsiäisen sydän

1.4.2021 By admin Leave a Comment

Perinteisen makuinen pasha saa mehevyyttä pääsiäiseen olennaisesti kuuluvasta rahkasta. Helppotekoinen pasha valmistuu ilman keittämistä. Pashan avulla voi tutustua juhlan ortodoksisiin perinteisiin.

Pääsiäisen suuren paaston jälkeen ortodoksit ovat herkutelleet runsailla pääsiäisruoilla. Suuri paasto kestää 40 päivää ja kaikkein ankarin paasto on suurella viikolla, viikko ennen pääsiäistä.

Pashan sekaan voi laittaa sattumiksi korintteja, rusinoita, mantelirouhetta tai -lastuja. Itse laitan sattumat ja lisukkeet pashan viereen tarjoillessa.

Puinen muotti antaa pashalle kauniin ulkonäön ja perinteistä tunnetta. Siksi hankin puisen muotin joitakin vuosia sitten. Puun makua irtosi uudesta muotista pashaan monella käyttökerralla liottamisesta ja pesusta huolimatta. Kahvifiltteri ajaa muotin virkaa ihan hyvin.

Sideharson sijaan käytin kostutettua Carita-liinaa muotin vuoraamiseen. Ohuena materiaalina sen avulla muotin koristekuviot tulevat esille paremmin.

Muottiin kaiverrettu XB tulee kirkkoslaavin sanoista ’Хрїстóсъ Bоскрéсе’ ja tarkoittaa ’Kristus on ylösnoussut’. Venäjän sana pasha ’пасха’ tarkoittaa pääsiäistä.

Ainekset

100 g voita
1 dl sokeria
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
½ sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria

  1. Laita puinen pashamuotti turpoamaan veteen 15 minuutiksi.
  2. Keitä sideharso ennen sen käyttöä muotin vuoraamiseen.
  3. Vatkaa kerma.
  4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita siihen kermavaahto, kananmuna, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kaada muottiin ja anna tiivistyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele keväisillä hedelmillä.

Filed Under: jälkiruoat, juhlat

Previous Post: « Gáhkku vie perintöä eteenpäin
Next Post: Juhlan kunniaksi porkkanakakku »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Crumble eli murupaistos toimii myös aamupalalla. Murupaistos on tavallisesti totuttu laittamaan marjapiirakan päälle.

Aamiaiscrumble jogurtista ja marjoista

Flunssan jälkitautia potiessa maitotuotteiden käyttö saattaa ehkä hieman arveluttaa. Korkeaan lattemukiin menee montaa desiä maitoa. Miten hengailla urbaanisti tässä tilanteessa?

Nuhanenän vegaaninen pakurilatte

Juhlien suolapala kiilaa takavasemmalta ohi

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in