• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Mämmi – pääsiäisen juurevin herkku

18.4.2019 By admin Leave a Comment

Pääsiäisen juurevin herkku ihan itse tehtynä.

Mämmi tarjoaa haastetta tekijälleen. Se pitää saada imeltymään sopivassa lämpötilassa ja kypsentää tuntien ajan uunissa. Perinteisen ruokalajin tekeminen on aina haasteellista, varsinkin jos taitoa ei ole oppinut kotona.

Imeltyminen tapahtuu alle 70 asteen lämpötilassa. Helpointa imeltäminen on 50-asteisessa uunissa. Makeutta mämmiin tuo myös siirappi.

Mämmi säilyy jääkaapissa viikon verran ja sen voi myös hyvin pakastaa. Tästä ohjeesta tulee mämmiä suurenkin perheen tarpeisiin.

Tarjoa mämmi maidon tai kerman kanssa. Tämä mämmi on niin makeaa ettei sokeria välttämättä tarvitse lisätä.

Ainekset

500 g ruis- tai mämmimaltaita
750 g ruisjauhoja
3 l vettä
1 1/2 dl siirappia
3/4 tl suolaa
1 tl pomeranssinkuorta

  • Sekoita maltaat ja jauhot keskenään.
  • Kuumenna 1 1/2 litra vettä pinnoitetussa kattilassa 60–70-asteiseksi. Vesi saa olla kuumaa, mutta ei vielä kiehuvaa.
  • Lisää puolet mallas-ruisjauhoseoksesta ripotellen vesikattilaan, sekoittaen hyvin vispilällä. Ripottele vielä pinnalle hieman ruisjauhoja.
  • Peitä kattila pyyhkeellä ja anna seoksen imeltyä 1 1/2 tuntia.
  • Seuraavassa vaiheessa lämmitetään toisessa kattilassa 1 1/2 litraa vettä 60–70-asteiseksi. Lisää vesi ja loput mallas-ruisjauhoseoksesta seokseen. Sekoita ja ripottele päälle ruisjauhoja. Peitä ja anna imeltyä 1 1/2 tunnin ajan.
  • Lisää mämmiseokseen siirappi, suola ja pomeranssi.
  • Keitä seosta koko ajan sekoittaen 10 minuuttia. Varo ettei mämmi pala pohjaan.
  • Lisää siirappia, jos seos ei ole tarpeeksi makeaa.
  • Jaa mämmi laakeisiin uunivuokiin ohueksi kerrokseksi.
  • Paista mämmi 125-asteisen uunin keskitasolla 4–5 tuntia.

Filed Under: jälkiruoat, vegaaninen, vegetaarinen

Previous Post: « Juhlien suolapala kiilaa takavasemmalta ohi
Next Post: Veriappelsiinilla koristettu crème brûlée »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Crumble eli murupaistos toimii myös aamupalalla. Murupaistos on tavallisesti totuttu laittamaan marjapiirakan päälle.

Aamiaiscrumble jogurtista ja marjoista

Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.

Tuplasuklaakakku suklaakuorrutuksella

Ylikypsistä banaaneista tulee usein tehtyä smoothie. Pakastetuista banaaninviipaleista saa marjojen kanssa soseutettuna hyvän sorbetin. Mutta mitä muuta ylikypsistä banaaneista voisi tehdä?

Mitä ylikypsistä banaaneista? -banaanileipä

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Punasipuli-vuohenjuustopiiraiden järkiliitto karamellisoidun punasipulin ja vuohenjuuston kanssa kestää yli ajan.
Crème brûlée saa uuden ulkoasun kun se koristellaan veriappelsiinilla. Veriappelsiinin voi myös karamellisoida sokerisiirapissa ja koristella sillä valmiin crème brûléen.

Made with in Inari Copyright © 2019 · Genesis Framework · WordPress · Log in