Omenahyve jalostaa omenan ja kaurahiutaleet karamellimaiseksi ja rapeaksi paistokseksi.
Omenahyveen ohje lähikaupan mainoslehdestä vuosikymmenten takaa on kestänyt hyvin ajan hammasta.
Yksinkertaisen reseptin teko sujuu vasemmalla kädellä. Äkkimakeutta voi säätää käyttämällä happamia lajikkeita tai vähentämällä sokerin määrää. Makeutta tulee myös lisäkkeestä, vaniljakastikkeesta tai -jäätelöstä.
Ohessa perinteisen perunajauholla suurustuvan vaniljakastikkeen ohje. Ohjeessa kaikki ainekset sekoitetaan ja kuumennetaan kunnes kastike sakenee.
Ainekset
100 g voita tai Oivariinia
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
1-2 tl kanelia
4-5 kpl omenoita
- Sulata voi tai Oivariini.
- Sekoita siihen kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
- Kuori ja lohko haluttu määrä omenoita voidellun vuoan pohjalle ja mausta kanelilla.
- Lisää seos tasaiseksi kerrokseksi omenoiden päälle.
- Kypsennä 200°C noin puoli tuntia uunin keskitason alapuolella. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Perinteinen vaniljakastike
Ainekset
3 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl taloussokeria
1 keltuainen
1 tl vaniljajauhetta
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita hyvin vispilällä. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Tarjoile kylmänä.
Vastaa