• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Hyvää omenaa!

6.10.2017 By admin Leave a Comment

Omenahyve

Omenahyve jalostaa omenan ja kaurahiutaleet karamellimaiseksi ja rapeaksi paistokseksi.

Omenahyveen ohje lähikaupan mainoslehdestä vuosikymmenten takaa on kestänyt hyvin ajan hammasta.

Yksinkertaisen reseptin teko sujuu vasemmalla kädellä. Äkkimakeutta voi säätää käyttämällä happamia lajikkeita tai vähentämällä sokerin määrää. Makeutta tulee myös lisäkkeestä, vaniljakastikkeesta tai -jäätelöstä.

Ohessa perinteisen perunajauholla suurustuvan vaniljakastikkeen ohje. Ohjeessa kaikki ainekset sekoitetaan ja kuumennetaan kunnes kastike sakenee.

Ainekset

100 g voita tai Oivariinia
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria tai fariinisokeria
1-2 tl kanelia
4-5 kpl omenoita

  1. Sulata voi tai Oivariini.
  2. Sekoita siihen kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
  3. Kuori ja lohko haluttu määrä omenoita voidellun vuoan pohjalle ja mausta kanelilla.
  4. Lisää seos tasaiseksi kerrokseksi omenoiden päälle.
  5. Kypsennä 200°C noin puoli tuntia uunin keskitason alapuolella. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Perinteinen vaniljakastike

Ainekset

3 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl taloussokeria
1 keltuainen
1 tl vaniljajauhetta

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita hyvin vispilällä. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Tarjoile kylmänä.

Filed Under: jälkiruoat, muut Tagged With: jälkiruoat, omena

Previous Post: « Pienillä pavlovilla on marjat
Next Post: Lisää pitsiainetta tarvitaan »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulilta. Karhunlaukan maku katoaa kuivattuna, joten se kannattaa pakastaa tai säilöä öljyyn. Karhunlaukan mieto maku säilyy raikkaassa karhunlaukkapestossa.

Karhunlaukka maistuu keväisen raikkaassa pestossa

Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellisävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.

Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit

Ylikypsistä banaaneista tulee usein tehtyä smoothie. Pakastetuista banaaninviipaleista saa marjojen kanssa soseutettuna hyvän sorbetin. Mutta mitä muuta ylikypsistä banaaneista voisi tehdä?

Mitä ylikypsistä banaaneista? -banaanileipä

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in