Mustikkaletut sopivat suomalaiseen aamiaispöytään ja brunssille enemmän kuin hyvin. Mikä on suomalaisempaa kuin mustikat?
Amerikkalaiset mustikkaletut sisältävät paljon sokeria, joka aamiaisella nautittuna voi tehdä päivästä likilaskuisen. Ohjeen sokerimäärä onkin vedetty aika minimiin ja sokerin voi hyvin jättää kokonaan pois.
Taikinaan lisättävät mustikat tekevät lettujen sisäpuolelle mehukkaita sattumia. Mustikat kannattaa lisätä vasta pannulle kaadettuun taikinaan, jotta marjat säilyvät mahdollisimman ehjinä. Käytä kotimaisia mustikoita ulkomailta tuotujen pensasmustikoiden sijaan.
Amerikkalaisiin makumuistohini kuuluvat kaatosateessa eksyminen luksushotelli Pierreen ja eteen kannetut vastapaistetut mustikkapannukakut. Makumuistoja siivittää erinomainen palvelu, jota saivat osakseen uitettua koiraa vastaavat turistit. Tällainen muisto ei hevin himmene.
Sesongin ulkopuolella blinipannu toimii hyvin lettupannuna. Sopiva ase lettujen kääntämiseen on vielä hakusessa, koska paistinlasta on liian suuri väline blinipannulle. Nyt käytössä on juustohöylän mallinen Fiskarsin juustonraastin, ihan hyvällä menestyksellä.
Ainekset
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
1 tl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Sekoita joukkoon maito ja öljy. Lisää viimeisenä kananmuna.
- Paista letut hyvin voidellussa valurautapannussa alhaisessa lämpötilassa. Lisää mustikat heti taikinan lisäämisen jälkeen, jotta ne uppoavat letun sisään.
- Tarjoa letut marjojen ja kermavaahdon kanssa. Koristeluun sopii myös tomusokeri ja tietenkin vaahterasiirappi.
Vastaa