• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Amerikasta tutut mustikkaiset aamiaisletut

4.5.2019 By admin Leave a Comment

Mustikkaletut sopivat suomalaiseen aamiaispöytään ja brunssille enemmän kuin hyvin. Mikä on suomalaisempaa kuin mustikat? 

Amerikkalaiset mustikkaletut sisältävät paljon sokeria, joka aamiaisella nautittuna voi tehdä päivästä likilaskuisen. Ohjeen sokerimäärä onkin vedetty aika minimiin ja sokerin voi hyvin jättää kokonaan pois.

Taikinaan lisättävät mustikat tekevät lettujen sisäpuolelle mehukkaita sattumia. Mustikat kannattaa lisätä vasta pannulle kaadettuun taikinaan, jotta marjat säilyvät mahdollisimman ehjinä. Käytä kotimaisia mustikoita ulkomailta tuotujen pensasmustikoiden sijaan.

Amerikkalaisiin makumuistohini kuuluvat kaatosateessa eksyminen luksushotelli Pierreen ja eteen kannetut vastapaistetut mustikkapannukakut. Makumuistoja siivittää erinomainen palvelu, jota saivat osakseen uitettua koiraa vastaavat turistit. Tällainen muisto ei hevin himmene.

Sesongin ulkopuolella blinipannu toimii hyvin lettupannuna. Sopiva ase lettujen kääntämiseen on vielä hakusessa, koska paistinlasta on liian suuri väline blinipannulle. Nyt käytössä on juustohöylän mallinen Fiskarsin juustonraastin, ihan hyvällä menestyksellä.

Ainekset

1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl maitoa
1 tl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

  1. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola keskenään. Sekoita joukkoon maito ja öljy. Lisää viimeisenä kananmuna.
  2. Paista letut hyvin voidellussa valurautapannussa alhaisessa lämpötilassa. Lisää mustikat heti taikinan lisäämisen jälkeen, jotta ne uppoavat letun sisään.
  3. Tarjoa letut marjojen ja kermavaahdon kanssa. Koristeluun sopii myös tomusokeri ja tietenkin vaahterasiirappi.

Filed Under: aamiainen, jälkiruoat, muut

Previous Post: « Punasipuli-vuohenjuustopiiraat ovat klassikkoja
Next Post: Keväiset alkupalat äitienpäiväksi »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Crumble eli murupaistos toimii myös aamupalalla. Murupaistos on tavallisesti totuttu laittamaan marjapiirakan päälle.

Aamiaiscrumble jogurtista ja marjoista

Flunssan jälkitautia potiessa maitotuotteiden käyttö saattaa ehkä hieman arveluttaa. Korkeaan lattemukiin menee montaa desiä maitoa. Miten hengailla urbaanisti tässä tilanteessa?

Nuhanenän vegaaninen pakurilatte

Suklaiseen kahvikakkuun tulee tumman suklaan lisäksi kaakaojauhetta. Kakku kuorrutetaan vielä tummasta suklaasta tehdyllä ganachella.

Tuplasuklaakakku suklaakuorrutuksella

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Punasipuli-vuohenjuustopiiraiden järkiliitto karamellisoidun punasipulin ja vuohenjuuston kanssa kestää yli ajan.
Crème brûlée saa uuden ulkoasun kun se koristellaan veriappelsiinilla. Veriappelsiinin voi myös karamellisoida sokerisiirapissa ja koristella sillä valmiin crème brûléen.

Made with in Inari Copyright © 2019 · Genesis Framework · WordPress · Log in