Vastapoimituista marjoista syntyy tällä reseptillä erityisen hyvä mustikkapiirakka. Yksinkertainen ohje valmistuu nopeasti yhdessä astiassa vaikka marjametsästä palaamisen jälkeen.
Loppusyksyn marjareissun mustikoista osa laitetaan sivuun leivontaa varten. Piirakka kypsyy uunissa samalla kun puhdistat marjoja pakastamista varten.
Simppeli resepti sopii hyvin myös mökkiolosuhteisiin, koska tiskiä tulee viisaalla yhden kulhon taktiikalla vähän.
Itsetehdyn vaniljasokerin ohjeen löydät tästä.
Lämpimän piirakan kanssa parasta on vaniljajäätelö.
Ainekset
150 g voita tai Oivariiniä, sulatettuna
1 ½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
4-5 dl mustikoita
Muruseos
50 g voita tai Oivariiniä
1 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset keskenään. Painele taikina noin 26 cm kokoisen vuoan pohjalle. Lisää mustikat. Valmista muruseos nyppimällä ainekset keskenään. Paista 175 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vastaa