Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi. Italialaistyyliset lihapullat tekevät arkiateriasta vähän paremman.
Yhdestä normikokoisesta sika-nautapaketista saa 20 pientä lihapullaa. Ne gratinoidaan uunissa aromikkaassa tomaattikastikkeessa ja tarjotaan spagetin kanssa. Näin ainekset voi valmistella etukäteen ja laittaa uuniin lämpenemään pastaa keitettäessä.
Lihapullien valkosipulin, lehtipersiljan ja parmesaanin yhdistelmä on tuttu liitto monista ruoista. Tämän jälkeen tekee mieli kokonaan unohtaa ruotsalaiset lihapullat ruskeassa kastikkeessa.
Tarjoa pasta yhdessä loppukesän tomaattien ja salaatin kanssa.
Tomaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 mieto chili, hienonnettuna
2 rkl tomaattipyrettä
loraus valkoviiniä
2 x 400g tomaattimurskaa
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
suolaa
Lihapullat
400 g sika-nautajauhelihaa
3 rkl korppujauhoja
maitoa korppujauhojen kostutukseen
parmesaania, raastettuna
(lehti)persiljaa, hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä tai voita paistamiseen
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
yrttejä
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Laita korppujauhot turpoamaan.
- Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä miedolla lämmöllä kastiketta varten. Lisää loraus valkoviiniä. Lisää tomaattimurska ja mausteet, ja anna hautua 15 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa lihapullat. Sekoita keskenään jauheliha, turvotetut korppujauhot, parmesaani ja persilja. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Paista kullanruskeisiksi valurautapannulla.
- Paista lopuksi lihapullia tomaattikastikkeessa uuniastiassa 10 minuuttia parmesaaniraasteella hunnutettuna. Mausta kastike yrteillä. Tarjoa spagetin kanssa.
Vastaa