Millionaire’s shortbreadin suomenkielinen vaste voisi olla vaikka suklaa-karamelli-murokeksit, mutta ehkä on viisasta antaa asian olla.
Ensivaikutelma on että ”tämähän on kuin Twix, mutta paljon parempaa!”. Ja sormisuolan kanssa vieläkin parempaa!
Äkkimakeat ja täyteläiset murokeksit voi leikata melko pieniksi paloiksi ja silti makeaa on mahan täydeltä.
Pohja
120 g voita
170 g vehnäjauhoja
60 g sokeria
Täyte
150 g voita
1 tlk kondensoitua maitoa
4 rkl vaaleaa siirappia
Kuorrutus
200 g hyvää suklaata
voita
nonparelleja tai sormisuolaa
Sekoita kuutioitu voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175ºC läpöisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Tee karamellitäyte kakkupohjan jäähtyessä. Mittaa aineet kattilaan ja keitä 10-15 minuuttia hämmentäen koko ajan kunnes seos paksunee. Kaada kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää sekaan voi ja kaada täytteen päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa lämpimällä veitsellä paloiksi.
Vastaa