• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Karhunlaukka maistuu keväisen raikkaassa pestossa

3.6.2019 By admin Leave a Comment

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulilta. Karhunlaukan maku katoaa kuivattuna, joten se kannattaa pakastaa tai säilöä öljyyn. Karhunlaukan mieto maku säilyy raikkaassa karhunlaukkapestossa.

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulilta. Karhunlaukan maku häviää kuivattuna joten se kannattaa pakastaa tai säilöä öljyyn. Karhunlaukan mieto maku säilyy raikkaassa karhunlaukkapestossa.

Karhunlaukkapesto on maultaan raikkaampi ja keväisempi kuin perinteinen pesto. Karhunlaukkapestoa voi myös käyttää samalla tavalla kuin perinteistä pestoa. Peston lisäksi karhunlaukkaa käytetään muun muassa perunasalaatissa ja keitoissa.

Ensimmäistä kertaa pestoa tehdessäni unohdin kokonaan parmesaanin. Monissa resepteissä juustoa ei käytetä ollenkaan ja sen voi jättää pois vegaanikelpoisesti.

Karhunlaukka on sekä vihannes että mauste. Mikään uusi tulokas se ole, vaan on Wikipedian mukaan levinnyt viikinkireittien varrelle eli se on muinaistulokas. Karhunlaukalla on ollut myös lääkinnällistä käyttöä. Sillä sanotaan olevan voimakkasti antibakteerisia vaikutuksia.

Karhunlaukan taimia voi ostaa hyvin varusteluista puutarhamyymälöistä. Monivuotinen kasvi elää ja voi hyvin – jopa arktisessa ympäristössä. Istuttaessa pitää muistaa että karhunlaukka on varjopaikkojen kasvi. Se pitää kalkkipitoisesta maasta.

Poimittaessa pitää muistaa että myrkyllisellä kielolla on hyvin samanlaiset lehdet kuin karhunlaukalla. Karhunlaukka kasvaa luontaisesti Lounais-Suomessa ja Ahvenanmaalla. Omalla kasvimaalla erehtymisen riski on pieni.

Ainekset

karhunlaukkanippu
sileälehtistä persiljaa ruukku
60 g pinjansiemeniä
60 g parmesania
1½ dl oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Sekoita tasaiseksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Mausta oman maun mukaan. Tarjoa peston tapaan spagettikastikkeena.

Filed Under: ruoat, suosikit, vegaaninen

Previous Post: « Gluteeniton unelmatorttu voikreemitäytteellä
Next Post: Mitä ylikypsistä banaaneista? -banaanileipä »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Estonian kringel

Viron pullarinkeli suomeksi

Crumble eli murupaistos toimii myös aamupalalla. Murupaistos on tavallisesti totuttu laittamaan marjapiirakan päälle.

Aamiaiscrumble jogurtista ja marjoista

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulilta. Karhunlaukan maku katoaa kuivattuna, joten se kannattaa pakastaa tai säilöä öljyyn. Karhunlaukan mieto maku säilyy raikkaassa karhunlaukkapestossa.

Karhunlaukka maistuu keväisen raikkaassa pestossa

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in