• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Juhlien suolapala kiilaa takavasemmalta ohi

29.3.2019 By admin Leave a Comment

Juhlien pakollinen suolapala on todella hyvänmakuinen pohjasta täytteeseen asti. Itse asiassa feta-pinaattipiirakka kiilaa joidenkin makeiden tarjottavien ohi herkullisuutensa ansiosta.

Piirakka kelpaa hyvin myös pakastettavaksi ennen juhlia ja se lämmitetään uunissa juuri ennen tarjoamista.

Täytteen ainesosia voi vapaasti vaihdella kaapista löytyviin. Juustonkannikat löytävät tiensä piirakan täytteen päälle.

Olen unohtanut välillä pohjan esipaistamisen eikä mitään kamalaa ole tapahtunut. Haarukalla pisteltyä pohjaa voi esipaistaa 10 minuuttia ennen täytteen lisäämistä. Olennaisempaa taitaa olla 20 minuutin lepo kylmässä, mielellään pakastimessa.

Pohja

200 g voita
275 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte

2 kpl sipulia
1 valkosipulinkynsi
400 g hienonnettua pinaattia (pakaste tai ryöpätty)
1 rkl oliiviöljyä
300 g feta- tai salaattijuustoa
100 g Oltermannia tai emmertalia
50 g parmesania
5 kpl kananmunia
2 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa

  • Mittaa kylmä voi, jauhot ja suola monitoimikoneen kulhoon. Sekoita lapavatkamella tai vastaavalla murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  • Kauli taikina uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä. Siirrä uunipellille ja laita kylmään, mielellään pakastimeen, täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Kuullota pannulla hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Lisää pinaatti ja kuumenna kunnes niistä irtoava neste haihtuu. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita kerman, parmesaanin ja mausteiden kanssa yhteen.
  • Kaada täyte ja kermaseos pohjan päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Filed Under: juhlat, leivonta, ruoat, suosikit Tagged With: feta-pinaattipiirakka, suolainen piirakka

Previous Post: « Keikauskakku veriappelsiineista
Next Post: Mämmi – pääsiäisen juurevin herkku »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulilta. Karhunlaukan maku katoaa kuivattuna, joten se kannattaa pakastaa tai säilöä öljyyn. Karhunlaukan mieto maku säilyy raikkaassa karhunlaukkapestossa.

Karhunlaukka maistuu keväisen raikkaassa pestossa

Ylikypsistä banaaneista tulee usein tehtyä smoothie. Pakastetuista banaaninviipaleista saa marjojen kanssa soseutettuna hyvän sorbetin. Mutta mitä muuta ylikypsistä banaaneista voisi tehdä?

Mitä ylikypsistä banaaneista? -banaanileipä

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Gáhkku-resepti on peräisin edesmeneen ruokaguru Greta Huuvan ruokakirjasta Naturen är mitt kök: den hälsosamma samiska matkulturen.

Made with in Inari Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in