Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. Leivo kakku joulupyhien alla ja anna makujen mehevöityä muutaman päivän ajan jääkaapissa.
Kakku syntyy perinteisesti vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Käytä paistamiseen noin kahden litran mittaista torvivuokaa (2-1,8 l). Kulmikas kakkuvuoka saattaa vaatia hieman koputtelua ennen kuin kakku suostuu irtoamaan.
Koristele kakku tomusokerilla tai suklaakuorrutuksella. Maustekakku säilyy noin viikon ajan.
Ainekset
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl pomeranssikuorta
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 dl maitoa
- Lämmitä uuni 175°C lämpötilaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan käännellen.
- Paista 50-60 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Vastaa