• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Isänmaan asioilla ollaan ja kaneliässiä on pöydässä

5.12.2021 By admin Leave a Comment

Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Kaneliässä on perinteinen leivonnainen, joka on tullut tänne alunperin Ruotsin hovin kautta. Kaneliässät levisivät pappiloista tavallisen rahvaan kahvipöytiin.

Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Niitä käytettiin 1900-luvun alussa merkkeinä jääkäreille, jotka vaelsivat Saksaan sotilaskoulutukseen. Kaksi kynttilää kertoi että talossa on turvallinen majapaikka. Kahta kynttilää käytettiin aiemminkin juhlistamaan hallitsijoiden syntymäpäiviä ja vierailuja. Jossain vaiheessa tapa kääntyi itsenäisyysaatteen ja kansallismielisyyden tukemiseen.

Kaneliässiin on käytetty miedompaa Ceyloninkanelia, koska niitä tarjotaan lapsille. Maksatoksisuutensa vuoksi kanelin syömisessä on oma turvarajansa. Rapsakat kaneliässät sopivat hyvin retkievääksi vaikka kevään pilkkireissuille. Säilytä ne ilmatiivisti tai pakasta.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ainekset

200 g voita, huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
2 munaa, huoneenlämpöisinä
325 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kanelisokeri

2 tl Ceyloninkanelia
3 rkl sokeria

 

  • Vatkaa voita ja sokeria kunnes seos vaalenee.
  • Lisää munat yksitellen, ja vatkaa taikina kuohkeaksi.
  • Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna taikinan kovettua peiteltynä jääkaapissa 1-2 tuntia.
  • Leivo taikinasta ohuita tankoja jauhotetulla alustalla. Leikkaa tanko 8 cm mittaisiksi paloiksi.
  • Pyörittele tangot kanelisokerissa. Taivuta tangoista ässiä leivinpaperin päällä.
  • Paista kullanruskeiksi 175-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.

Filed Under: juhlat, leivonta

Previous Post: « Hyvää muumiohalloweenia!
Next Post: Joulun maustekakku lainaa makunsa piparkakuista »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Crumble eli murupaistos toimii myös aamupalalla. Murupaistos on tavallisesti totuttu laittamaan marjapiirakan päälle.

Aamiaiscrumble jogurtista ja marjoista

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Painajainen ennen joulua -elokuvan tyyliset suklaatäytteiset pikkuleivät pelottavat onneksi vain vähän. Perheen pienempien pelottelu ei ole suotavaa edes leivonnassa.

Söpösti pelottavat Halloween-pikkuleivät

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in