Hillasoilla rämpimisen jälkeen marjastaja palkitaan kinuskisella täytekakulla. Myös näin hyvänä hillavuotena.
Täytteenä ovat mehustetut juuri kerätyt marjat. Ne voi korvata samalla määrällä hilloa yhdistettynä pakastemarjoihin. Tuoreita marjoja voi hieman soseuttaa ja lisätä sekaan sokeria. Hillan hapokkuuta leikkaa kinuski kakun päällä.
Suolla menetetyt kalorit korvataan runsailla kermapursotuksilla ja upottavalla kerma-rahkatäytteellä. Marjoja laitetaan väliin mahdollisimman paljon.
Perinteinen kolmen munan sokerikakkupohja riittää 18-20 cm kokoiseen vuokaan. Tämän kokoisesta kakusta riittää tarjottavaa kahdeksalle hengelle.
Siitä onko hilla vai lakka oikea nimitys tälle marjalle, löytyy enemmän tietoa hillapiiraan reseptistä.
Kakun ulkonäkö vastaa tavallista kinuskikakkua, josta löytyy kuva isänpäiväkakkuohjeesta.
Kakkupohja
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahtoon. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Pinnoitettua vuokaa käytettäessä voi lämpötilaa laskea 160 asteeseen 10 minuutin jälkeen.
Täyte
1 prk rahkaa
2 dl kermavaahtoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ja
3 dl marjoja tai hilloa sekä pakastemarjoja
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakun kerrokset maidolla ja levitä kahteen kerrokseen marjoja ja niiden päälle kermaseos.
Kinuski
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
Keitä kermaa ja sokeria 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Kinuski on valmista kun pisara kinuskia ei enää leviä veteen tiputettaessa. Kaada kakun päälle lämpimänä. Koristele reunat pursotuksilla.
Pursotukset
3 dl kermavaahtoa
1 rkl sokeria
Vastaa