• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Hillakakku kinuskikuorrutuksella

2.8.2020 By admin Leave a Comment

Hillasoilla rämpimisen jälkeen marjastaja palkitaan kinuskisella täytekakulla. Myös näin hyvänä hillavuotena.

Täytteenä ovat mehustetut juuri kerätyt marjat. Ne voi korvata samalla määrällä hilloa yhdistettynä pakastemarjoihin. Tuoreita marjoja voi hieman soseuttaa ja lisätä sekaan sokeria. Hillan hapokkuuta leikkaa kinuski kakun päällä.

Suolla menetetyt kalorit korvataan runsailla kermapursotuksilla ja upottavalla kerma-rahkatäytteellä. Marjoja laitetaan väliin mahdollisimman paljon.

Perinteinen kolmen munan sokerikakkupohja riittää 18-20 cm kokoiseen vuokaan. Tämän kokoisesta kakusta riittää tarjottavaa kahdeksalle hengelle.

Siitä onko hilla vai lakka oikea nimitys tälle marjalle, löytyy enemmän tietoa hillapiiraan reseptistä.

Kakun ulkonäkö vastaa tavallista kinuskikakkua, josta löytyy kuva isänpäiväkakkuohjeesta.

Kakkupohja

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahtoon. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Pinnoitettua vuokaa käytettäessä voi lämpötilaa laskea 160 asteeseen 10 minuutin jälkeen.

Täyte

1 prk rahkaa
2 dl kermavaahtoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

ja

3 dl marjoja tai hilloa sekä pakastemarjoja

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakun kerrokset maidolla ja levitä kahteen kerrokseen marjoja ja niiden päälle kermaseos.

Kinuski

1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria

Keitä kermaa ja sokeria 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Kinuski on valmista kun pisara kinuskia ei enää leviä veteen tiputettaessa. Kaada kakun päälle lämpimänä. Koristele reunat pursotuksilla.

Pursotukset

3 dl kermavaahtoa
1 rkl sokeria

Filed Under: jälkiruoat, juhlat, leivonta

Previous Post: « Koko perheen pääsiäiskakku
Next Post: Tuoksuetikka puhdistaa ja raikastaa vihreästi »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Mary Berryn aurinkoiset sitruunakuppikakut

Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellisävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.

Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit

Juhlan kunniaksi porkkanakakku

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in