• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Helpot ja nopeat karjalanpiirakat

3.11.2019 By admin Leave a Comment

Tämän ohjeen avulla valmistat suussa sulavat karjalanpiirakat helposti. Ostopiirakat häviävät kirkkaasti itsetehdyn pehmeän rukiiselle maulle.

Tämän ohjeen avulla valmistat suussa sulavat karjalanpiirakat helposti. Ostopiirakat häviävät kirkkaasti itsetehdyn pehmeän rukiiselle maulle.

Verrattuna perinteisiin ohjeisiin tässä ohjeessa oikaistaan vehnäjauhojen ja öljyn käyttämisen verran. Ne helpottavat piirakoiden kaulimisessa ohuiksi. Hyvin ruisjauhotetulla alustalla on helppo kaulia ohuen ohuita karjalanpiirakan kuoria. Kaikkein hauskinta tekemisessä on rypyttäminen. Yhdellä tai kahdella sormella, pikkurillillä tai etusormella, keskeltä tai reunasta aloittaen.

Perinteisesti karjalanpiirakoihin käytetään vain ruisjauhoja. Karjalanpiirakoiden saama nimisuoja vaatii että puolet jauhoista on ruisjauhoja.

Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan edellisenä päivänä. Samana päivänä keitetty puuro saattaa kuohua yli paistettaessa. Se pysyy kuitenkin aisoissaan lisäämällä puuron sekaan kananmunan.

Uuni laitetaan lämpenemään täysille. Kaikkein kipakammat lämmöt karjalanpiirakan paistoon ovat tietenkin leivinuunissa. Varo silmälaseja ja pidä kiinni peruukistasi.

Leivinpaperia ei kannata käyttää, koska se saattaa syttyä palamaan kuumassa uunissa. Uunipellille ripotellut ruisjauhot estävät piirakoita tarttumasta pohjastaan kiinni.

Ohjeesta tulee noin 15 kpl karjalanpiirakoita.

Ainekset

2½ dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1½ dl vettä
1 rkl öljyä

Voiteluun

1½ dl voisulaa

  1. Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin sen lämpötila antaa myöten. Jauhota uunipelti ruisjauhoilla estämään piirakoiden kiinni tarttumisen.
  2. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota juomalasilla tai samankokoisella muotilla pyöreitä kiekkoja taikinasta. Säilytä peitettyinä kuivumisen estämiseksi.
  3. Pyörittele kuoret valmiiksi pulikalla tai kaulimella ruisjauhotetulla alustalla, niin ohuiksi kuin mahdollista. Sivele kerros riisipuuroa kuoren keskelle jättäen reunoille tuuman verran tyhjää. Jos riisipuuro on tanakkaa, ohenna sitä maidolla ja sekoittamalla hyvin. Levittämisessä voi käyttää apuna veteen kasteltua veistä.
  4. Käännä piirakan reunat ja rypytä omalla tyylillä. Paista uunin tehosta riippuen 15 minuuttia. Voitele runsaalla voisulalla.

Filed Under: aamiainen, leivonta, vegetaarinen

Previous Post: « Kakkaemoji-inspiroituneet suklaamuffinssit
Next Post: Isänpäivän marjakakussa maistuu kesä »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Juhlien suolapala kiilaa takavasemmalta ohi

Piirakkaperinteeseen tutustuessani löysin kuvia pannulla paistettavista piirakoista. Sulhaspiirakat ovat tavallisesti umpipiirakoita, jotka paistetaan pannulla kirkastetussa voissa.

Sulhaspiirakat suoraan pannulta

Estonian kringel

Viron pullarinkeli suomeksi

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Punasipuli-vuohenjuustopiiraiden järkiliitto karamellisoidun punasipulin ja vuohenjuuston kanssa kestää yli ajan.
Crème brûlée saa uuden ulkoasun kun se koristellaan veriappelsiinilla. Veriappelsiinin voi myös karamellisoida sokerisiirapissa ja koristella sillä valmiin crème brûléen.

Made with in Inari Copyright © 2019 · Genesis Framework · WordPress · Log in