• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Gluteeniton unelmatorttu voikreemitäytteellä

18.5.2019 By admin Leave a Comment

Unelmatorttu voikreemitäytteellä on klassinen yhdistelmä joka vie kielen mennessään.

Unelmatorttu voikreemitäytteellä on klassinen yhdistelmä joka vie kielen mennessään. Kevään juhliin sopiva gluteeniton vaihtoehto syntyy nopeasti ja sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia.

Unelmatorttua tehdessä tulee samalla kerrattua kääretortun tekemisen saloja. Kääretorttupohja jäähdytetään leivinpaperin kanssa rullattuna. Tämä estää pohjan halkeilua ja jämäköittää sitä hieman. Täyte levitetään vasta täysin jäähtyneen pohjan päälle.

Voikreemiä voi keventää, mutta se muuttaa makua jonkin verran. Eikä välttämättä parempaan suuntaan.

Muista ottaa voi huoneenlämpöön useita tunteja ennen käyttöä tai edellisenä iltana. Kylmä voi tekee temppunsa ja jännätäytteestä ei saa enää sileätä.

Unelmatorttu säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Sen voi myös pakastaa kokonaisena ja kuorruttaa suklaalla ennen tarjoamista.

 

Kääretorttupohja

4 munaa
150 g sokeria
70 g perunajauhoja
25 g kaakaojauhetta
4 g leivinjauhetta

  1. Laita uuni lämpenemään 225ºC asteeseen. Vuoraa syvä standardimittainen uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan.
    Paista 8-10 minuuttia. Pohjan kypsyyttä voi kokeilla cocktaitikulla, kun tikku on kokeiltaessa puhdas on pohja varmasti kypsä.
  3. Kumoa torttupohja leivinpaperille johon on siroteltu runsaasti sokeria. Irrota leivinpaperi, ja peitä torttupohja kuivumisen estämiseksi keittiöpyyhkeellä. Rullaa hetken jäähtynyt torttupohja tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, niin että aloitat rullaamisen leveästä reunasta. Leivinpaperi tulee pyörittäessä rullan sisälle ja estää torttupohjan kerroksia tarttumasta toisiinsa. Jätä saumakohta rullan alle ja tue rulla molemmilta puolilta tarvittaessa.
  4. Anna jäätyä kokonaan 1-2 tunnin ajan ja tee sillä aikaa täyte.

Täyte

150 g voita huoneenlämpöisenä
150 g tomusokeria
2 keltuaista
1/2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin ja lisää muut ainekset.
  2. Levitä lastalla hyvin jäähtyneen pohjan päälle. Älä levitä täytettä aivan reunoihin asti. Kääri uudelleen rullalle, kiedo leivinpaperin sisään ja pakkaa kelmuun.
  3. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.

Filed Under: jälkiruoat, juhlat, leivonta

Previous Post: « Keväiset alkupalat äitienpäiväksi
Next Post: Karhunlaukka maistuu keväisen raikkaassa pestossa »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Painajainen ennen joulua -elokuvan tyyliset suklaatäytteiset pikkuleivät pelottavat onneksi vain vähän. Perheen pienempien pelottelu ei ole suotavaa edes leivonnassa.

Söpösti pelottavat Halloween-pikkuleivät

Köyhän miehen millionaire’s shortbread

Halloweenin verkkoaan kutova hämähäkki

Halloweenina verkkoaan kutova hämähäkki

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Punasipuli-vuohenjuustopiiraiden järkiliitto karamellisoidun punasipulin ja vuohenjuuston kanssa kestää yli ajan.
Crème brûlée saa uuden ulkoasun kun se koristellaan veriappelsiinilla. Veriappelsiinin voi myös karamellisoida sokerisiirapissa ja koristella sillä valmiin crème brûléen.

Made with in Inari Copyright © 2019 · Genesis Framework · WordPress · Log in