Unelmatorttu voikreemitäytteellä on klassinen yhdistelmä joka vie kielen mennessään. Kevään juhliin sopiva gluteeniton vaihtoehto syntyy nopeasti ja sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia.
Unelmatorttua tehdessä tulee samalla kerrattua kääretortun tekemisen saloja. Kääretorttupohja jäähdytetään leivinpaperin kanssa rullattuna. Tämä estää pohjan halkeilua ja jämäköittää sitä hieman. Täyte levitetään vasta täysin jäähtyneen pohjan päälle.
Voikreemiä voi keventää, mutta se muuttaa makua jonkin verran. Eikä välttämättä parempaan suuntaan.
Muista ottaa voi huoneenlämpöön useita tunteja ennen käyttöä tai edellisenä iltana. Kylmä voi tekee temppunsa ja jännätäytteestä ei saa enää sileätä.
Unelmatorttu säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Sen voi myös pakastaa kokonaisena ja kuorruttaa suklaalla ennen tarjoamista.
Kääretorttupohja
4 munaa
150 g sokeria
70 g perunajauhoja
25 g kaakaojauhetta
4 g leivinjauhetta
- Laita uuni lämpenemään 225ºC asteeseen. Vuoraa syvä standardimittainen uunipelti leivinpaperilla.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon sekaan.
Paista 8-10 minuuttia. Pohjan kypsyyttä voi kokeilla cocktaitikulla, kun tikku on kokeiltaessa puhdas on pohja varmasti kypsä. - Kumoa torttupohja leivinpaperille johon on siroteltu runsaasti sokeria. Irrota leivinpaperi, ja peitä torttupohja kuivumisen estämiseksi keittiöpyyhkeellä. Rullaa hetken jäähtynyt torttupohja tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, niin että aloitat rullaamisen leveästä reunasta. Leivinpaperi tulee pyörittäessä rullan sisälle ja estää torttupohjan kerroksia tarttumasta toisiinsa. Jätä saumakohta rullan alle ja tue rulla molemmilta puolilta tarvittaessa.
- Anna jäätyä kokonaan 1-2 tunnin ajan ja tee sillä aikaa täyte.
Täyte
150 g voita huoneenlämpöisenä
150 g tomusokeria
2 keltuaista
1/2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
- Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin ja lisää muut ainekset.
- Levitä lastalla hyvin jäähtyneen pohjan päälle. Älä levitä täytettä aivan reunoihin asti. Kääri uudelleen rullalle, kiedo leivinpaperin sisään ja pakkaa kelmuun.
- Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.
Vastaa