Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle. Tässä jälleen uusi mustikkaresepti kokeilunhaluisille. Tällä kertaa mustikat tarjotaan mehukkaan kakun pinnalle ripoteltuina.
Marjoja löytyy vielä pitkälle syksyyn kylmien säiden ansiosta. Tämä tarjoaa oivan mahdollisuuden extempore-leipojalle toteuttaa itseään. Kakun mehukkuus tulee kermasta, ja makua marjoille antavat vaniljasokeri ja sitruunankuori.
Mustikkakakku pysyy hyvin koossa, joten se sopii myös retkievääksi. Kakku syntyy helposti myös hyvin varustellulla kesämökillä.
Mustikkakakun voi tehdä 22-24 cm kokoiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Tarjoa lisäkkeenä kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Ainekset
125 g voita, sulatettuna
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
luomu-sitruunan kuorta, raastettuna
3 dl mustikoita, pinalle
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää maito sekä kerma, jäähtynyt voisula, ja kuivat aineet. Sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele pinnalle mustikat, ja tasoita pinta.
- Paista kakkua noin 35-40 minuuttia. Kakun pinnan voi paistoajan loppupuolella peittää foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna jäähtyä ennen vuoan irroittamista.
Vastaa