• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Safkendaalia logo

  • Koti
  • Reseptit
  • Tekijä
  • Ota yhteyttä
  • Portfolio

Elokuun aromikas mustikkakakku

23.8.2021 By admin Leave a Comment

Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle

Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle. Tässä jälleen uusi mustikkaresepti kokeilunhaluisille. Tällä kertaa mustikat tarjotaan mehukkaan kakun pinnalle ripoteltuina.

Marjoja löytyy vielä pitkälle syksyyn kylmien säiden ansiosta. Tämä tarjoaa oivan mahdollisuuden extempore-leipojalle toteuttaa itseään. Kakun mehukkuus tulee kermasta, ja makua marjoille antavat vaniljasokeri ja sitruunankuori.

Mustikkakakku pysyy hyvin koossa, joten se sopii myös retkievääksi. Kakku syntyy helposti myös hyvin varustellulla kesämökillä.

Mustikkakakun voi tehdä 22-24 cm kokoiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Tarjoa lisäkkeenä kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Ainekset

125 g voita, sulatettuna
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
luomu-sitruunan kuorta, raastettuna
3 dl mustikoita, pinalle

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää maito sekä kerma, jäähtynyt voisula, ja kuivat aineet. Sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele pinnalle mustikat, ja tasoita pinta.
  4. Paista kakkua noin 35-40 minuuttia. Kakun pinnan voi paistoajan loppupuolella peittää foliolla, jos se tummuu liikaa. Anna jäähtyä ennen vuoan irroittamista.

Filed Under: jälkiruoat, leivonta

Previous Post: « Juhlan kunniaksi porkkanakakku
Next Post: Syksyinen viikunasalaatti »

Reader Interactions

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

seuraa meitä!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Blogin suosikkeja

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Isänpäivän kevyt kerrospavlova

Talvipakkaset, lisääntyvä valo ja lähestyvä ystävänpäivä innostavat tekemään pastellisävyisiä marenkeja. Pastellin sävy syntyy sekoittamalla marenkiin vain vähän väriä.

Valentiinin pastelliset marenkikeksit ja -tikkarit

Juhlien suolapala kiilaa takavasemmalta ohi

Kategoriat

  • aamiainen
  • jälkiruoat
  • juhlat
  • juomat
  • leivonta
  • muut
  • ruoat
  • suosikit
  • vegaaninen
  • vegetaarinen

Footer

Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuis Joulun maustekakku kätkee sisäänsä piparkakuista tuttuja makuja. Kaneli, pomeranssinkuori, inkivääri ja neilikka tuovat joulun tuoksua kotiin. 

#Christmas #bundtcake #cinnamon #bitterorange #ginger #clove
#foodphotography #foodphotography #lightandethereal
Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuk Kun vuoden 1917 tienoilla alettiin puhua luottamuksellisesti isänmaan asioista, katettiin kahvipöytään kaneliässiä. Itsenäisyyspäivän hengessä ikkunalle laitetaan kaksi kynttilää. Hyvää itsenäisyyspäivää! 

#Finnish #Independenceday #cinnamon #cookies #symbolic #candles #ethereal #light
Hyvää Halloweenia! 🎃 #mummy #yummy #brownies Hyvää Halloweenia! 🎃

#mummy #yummy #brownies #Halloween #treat #baking #foodphotography #flatlay #darkandmoody #childrenfriendlybaking
Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei Oletko kyllästynyt iänikuiseen bologneseen ja ei-niin-yllättäviin lihapulliin? Yhdistä ne New Yorkin tyylin tomaattiseksi lihapullapastaksi.

#meatballpasta #surprisingly #newyorkstyle #tomatorecipe #flatlay #foodphotography #everydaycooking
Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta Syksyn hämyisinä iltoina alkaa jo Aura-hammasta kolottamaan. Homejuustolla kruunattu viikunasalaatti on yksi sesongin herkkuja.

#fig #bluecheese #pomegranate #salad #foodphotography #moody #flashphotgraphy #plating #autumn #robust
Mustikkakakku vääntää hymyn kylmän elokuun jähmettämälle naamalle 

#billberry #blueberry #cake #chillyoutthere #foodphotogrphy #flatlay #baking #nature #superfood #darkandmoody #woods  #hiking
Porkkanakakkua pääsiäisenä! . . . #easter #spr Porkkanakakkua pääsiäisenä!
.
.
.
#easter #spring #baking #carrot #cake #foodphotography #family #recipe #cooking #children #decorating #corn #highkey
  • Email
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Safkendaalia on ruokablogi kaikilla mausteilla. Kokeile tätä kotona! Lue lisää →

Made with in Inari Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in